Osingot – Kesäkuu 2018

Vihdoinkin kauan odotettu kesäloma on koittanut! Ensimmäiset lomapäivät ovat kuluneet urheillessa, jalkapalloa katsellessa ja myöhään nukkuessa (sekä valvoessa). Pientä kotimaan matkailua tuli myös jo harrastettua. Ylipäätään olen siis lataillut akkuja ja pikkuhiljaa tuntuu siltä, että työasiat eivät pyöri enää mielessä. Nyt nautitaan kesästä ja lomasta seuraavat neljä viikkoa!

Ja mikäs olisikaan mukavampi tapa viettää kesälomaa kuin katsoa, kuinka paljon viime kuun aikana tuli tienattua rahaa tekemättä yhtään mitään. Kuukausittaisten osinkotulojen seuraaminen tuottaa yllättävän paljon mielihyvää, varsinkin silloin kun kehitys on oikean suuntaista. Ei siis muuta kuin asiaan ja katsotaan, miten kesäkuussa kävi. Alla kuukauden aikana maksetut osingot euroiksi muunnettuna ja ennen veroja:

 

Arbor Realty Trust – 57,86 €

AFLAC Inc. – 17,78 €

Cullen/Frost Bankers, Inc. – 17,29 €

Chevron Corporation – 23,82 €

Dominion Energy Inc. – 13,67 €

DowDuPont Inc. – 16,34 €

iShares MSCI Singapore ETF – 14,60 €

iShares MSCI Brazil ETF – 11,39 €

Flowers Foods, Inc. – 13,89 €

iShares China Large-Cap ETF – 27,51 €

GameStop Corporation – 67,40 €

Johnson & Johnson – 15,27 €

Main Street Capital Corporation – 48,17 €

Realty Income Corporation – 9,63 €

Pfizer, Inc. – 29,06 €

Praxair, Inc. – 9,94 €

Southern Company – 38,13 €

Wells Fargo & Company – 10,00 €

Walmart Inc. – 19,97 €

Nokia – 190,00 €

 

20 omistustani maksoi osinkoja kuukauden aikana ja yhteensä netto-osingot verojen jälkeen olivat 485,53 €.

Huh, hieno kuukausi jälleen kerran! Kesäkuu ylitti kaikki ennakko-odotukseni, sillä osinkojen määrä on yli 160 euroa suurempi kuin vuosi sitten. Aikaisempina vuosina kesäkuun osingot ovat myös jääneet toukokuun luvuista jälkeen, mutta nyt tilanne kääntyi toisinpäin. Taas on otettu askeleita oikeaan suuntaan, sillä tämän tasoinen kehitys vuositasolla lisää uskoa siihen, että taloudellinen riippumattomuus on saavutettavissa.

Vuodeksi 2018 asettamastani osinkotavoitteesta 4500 € on koossa kesäkuun jälkeen 58,94 % (2653,30 €). Vuosi on puolivälissä, mutta toisaalta isoimmat osinkokuukaudet ovat nyt takana päin. Esimerkiksi heinäkuulta odotan vain maksimissaan kahdensadan euron osinkoja. Uskon silti saavuttavani tavoitteen.

– Aloita sinäkin matkasi kohti taloudellista riippumattomuutta ja avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin tästä –

4 vastausta artikkeliin “Osingot – Kesäkuu 2018”

    1. Kiitos! Kyllä niitä näemmä pikkuhiljaa alkaa kertymään kun yrittää joka kuukausi edes pienen osakeostoksen tehdä. Ei tosin taida olla sulla yhtään sen huonommat 😉

  1. Piti vilkaista tuota Arbor Realty Trustia hieman tarkemmin listaltasi. Melkoinen kurssin nousu vuoden sisällä. Ilman tuota nousukierrettä se olisi voinut olla tulevaisuuden ostoksiani.

    Piti oikein vilkaista äsken salkustani, oliko Southerilla oikeasti osinkojako viime kuussa. Näkyi olleen. Niin huonosti muistaa omia osingojaan.

    1. Arborin kurssi on tosiaan ollut tämän vuoden nosteessa. Se nosti aika reippaasti osinkoaankin toukokuussa ja sen jälkeen on pompannut kurssikin sen reilu 20 %. Ei se välttämättä vieläkään ylikallis ole, mutta ei yhtä houkuttelevan hintainen kuin puoli vuotta sitten. Omat ostot vuoden vaihteen molemmilla puolilla ajoittuivat ainakin lyhyellä tähtäimellä katsottuna hyvin.

      Eihän tuota voi ulkoa muistaa, että missä kuussa osinkoja mistäkin tulee. Pääasia, että tulee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *