Osto – Main Street Capital Corporation

Taskun pohjalle oli taas kertynyt sen verran sijoitettavaa rahaa, että oli aika käydä ostoksilla. Kyseessä oli tämän vuoden ensimmäinen ostos. Avasin pelin kasvattamalla positiotani Main Street Capital Corporationissa.

MSCC on BDC (Business Development Company) eli sijoitusyhtiö, joka keskittyy pienten ja keskisuurten yritysten rahoitusjärjestelyihin. Yhtiö tarjoaa pitkäaikaisia lainoja yrityksille ja osassa MSCC:n tarjoaman rahoituksen ehtona on osaomistajuus yhtiöstä. Osa MSCC:n tuloista tuleekin korkojen lisäksi sen omistamien yritysten osingoista. BDC yritykset ovat sijoituskohteina tyypillisesti kohtuullisen riskipitoisia, josta palkkiona on usein suuri osinko. Suuri osinko johtuu siitä, että BDC yritysten verotus on samantyyppinen kuin REIT (Real Estate Investment Trust) yhtiöillä. Yritykset saavat merkittäviä verohelpotuksia tai vapautuvat yritysverosta kokonaan mikäli ne maksavat omistajilleen tuloksestaan yli 90 % ulos osinkoina.

MSCC maksaa osinkoa kuukausittain ja lisäksi mahdollisen lisäosingon kaksi kertaa vuodessa. Yhtiön osingonkorotusputki on seitsemän vuoden pituinen ja viime vuonna se maksoi osinkoa 2,785 $ osakkeelta. Tämän hetken kurssilla osinkoprosentti on mukava 7,19 %.

OSTO: Main Street Capital Corporation (MAIN) 35 kpl – 39,68 $

Hinta sisältää kaupankäyntikulut. Kokonaisomistukseni yrityksessä on nyt 120 osaketta. Pidän tätä toistaiseksi riittävänä painona, enkä suunnittele lähiaikoina enää lisääväni omistustani. Tämän päivän valuuttakurssilla laskettuna tämä osto lisää vuosittaiseen netto-osinkopottiini 59,39 € .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *