Tavoitteet vuodelle 2019

Siellä horisontissa taloudellinen vapaus siintää. Tie on kuitenkin pitkä ja välitavoitteilla on hyvä varmistaa, että matka jatkuu oikeaan suuntaan.

Arvioidulla etenemisvauhdilla taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen vaatisi minulta vielä vähintään viisi vuotta työskentelyä nykyisellä palkkatasolla ja elinkustannuksilla sekä tulojen ja menojen erotuksen sijoittamisen kohtuullisen onnistuneesti. Viisi vuotta tuntuu nyt pitkältä ajalta, joten on todennäköistä että matka ei tule jatkumaan aivan suoraa tietä maaliin saakka. On täysin mahdollista, että jossain vaiheessa pidän hieman sapattivapaata tai vähennän työntekoa, vaikka passiivinen tulo ei menoja vielä täysin kattaisikaan. En osaa vielä arvioida, tuleeko tällaisia liikkeitä tehtyä jo kuluvan vuoden aikana, mutta täysin poissuljettua se ei ole.

Joka tapauksessa aion asettaa viime vuoden tapaan mitattavia tavoitteita myös vuodelle 2019.

  1. Osinkotulot nettona 5600 € – Tämä tarkoittaa yli tonnin lisäystä viime vuoteen verrattuna. Nettona se on paljon. Lisähaastetta aiheuttaa se, että alkuvuodesta en pysty sijoittamaan kovinkaan paljon asunnon hankinnan johdosta ja suurin osa ostoista tulee näillä näkymin painottumaan jälkimmäiselle vuosipuoliskolle. Toivottavasti osingonkorotuksista tulisi vetoapua.
  2. Fyysinen kunto nousuun – Koska tarvitaan konkretiaa, jaan tämän kolmeen alatavoitteeseen: a) vuoden aikana puolimaraton alle 1:40 b) vuoden aikana penkkipunnerrus yli 115 kg c) vuoden lopussa elopaino alle 80 kg. Lähtötasossa ei onnistu näistä mikään, mutta kaikki pitää saada täytettyä.

Viime vuonna asetin tavoitteen myös salkun arvon osalta, mutta tällä kertaa jätettäköön se väliin. Mummonmarkkamiljoona on seuraava etappi, mutta se voi täyttyä ensi vuonna tai sitten ei.

3 vastausta artikkeliin “Tavoitteet vuodelle 2019”

  1. Itselläkin hyvin samanlaisia fiiliksiä tuosta työnteon vähentämisestä tai sapattivapaasta. Minulla olisi ainakin 7 vuotta juoksemista vielä edessä, todennäköisesti 8 tai 9, ennen kuin taloudellinen riippumattomuus olisi saavutettu, mutta ei vaan jaksa paahtaa samalla tahdilla niin pitkään. Siispä suunnittelen ottavani jonkinlaisen breikin tai vauhdin hiljentämisen ensi vuoden alussa tai aikana.
    Tämä vuosi juostaan vielä oravanpyörää täysillä, vaikka tuntuu jo vähän tulevan seinä vastaan. :/

    Oma netto-osinkotavoite tälle vuodelle on 4600 euroa, mikä olisi n. 950 euron lisäys viime vuoteen verrattuna. Tulen siis noin vuoden ja tonnin perässä sinun osinkovauhtiasi. 🙂

    1. Kyllähän puolen vuoden tai jopa vuoden tauko oravanpyörästä tuntuu todella houkuttelevalta ajatukselta. Tuo 5 vuotta on minullakin ihan best-case skenaario. Todennäköisempi taitaa olla yhä se 6 vuotta, jonka reilu vuosi sitten ihan ensimmäisessä blogitekstissäni tavoitteeksi asetin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *