Nordnet heikentää Superluoton ehtoja

Nordnet on lähestynyt asiakkaitaan tänään hämmentävällä viestillä. Viesti on muotoiltu siten, että pikaisesti luettuna voisi kuvitella asiakkaan saavan entistä enemmän etua hyvin hajautettua salkkua vastaan. Viestissä ilmoitetaan näin: ”11.12.2019 alkaen Nordnetin Superluoton korkoalennuksen sekä rahoitusvälineiden lainoitusasteiden määräytymisperusteet muuttuvat. Voit kyseisestä päivämäärästä alkaen saada salkullesi lisää lainoitusarvoa, jos omistuksesi on hyvin hajautettu.

Tarkemmin asiaan perehtyessä käy ilmi, että kun aikaisemmin salkun lainoitusarvosta alle 40 % käyttöaste oikeutti Kulta-tason luottokorkoon (0,99 %), niin 11.12.2019 jälkeen kyseinen lainoitusarvon raja tippuu 20 prosenttiin. Käytännössä siis luottokorko nousee, jos olet käyttänyt salkussasi lainoitusta 20-40 % sen lainoitusarvosta.

Tämä on sinänsä ihan ok ja Nordnetilla on täysi oikeus tällainen muutos tehdä. Tosin Nordnetin vahvin valttikortti kilpailijoita vastaan muuttui nyt ässästä ristijätkäksi. Monen sijoittajan pitää maksaa nyt luottoa pois ja mahdollisesti realisoida omistuksiaan ellei halua lainakorkonsa nousevan.

Lisää tietoa Nordnetin sivuilta.

4 vastausta artikkeliin “Nordnet heikentää Superluoton ehtoja”

    1. Eipä tuossa rehellisesti sanottuna enää paljoa kehuttavaa ole. Hopeatason korko ei ole nykyisessä korkomarkkinassa mitenkään kilpailukykyinen ja kultatasolla ei kummoista vipua enää saa. Tyhjää parempi toki, mutta vain marginaalisesti.

    1. Totta, tuo huomioiden heikennys ei ole yhtä suuri. Mutta heikennys yhtäkaikki. Seurataan, mitä lainoitusasteelle käytännössä tapahtuu kun 11.12. koittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *