Osingot 20.000 €

Kaksikymmentä tuhatta euroa on aika paljon rahaa. Summalla saisi ostettua uuden henkilöauton. Tai pienen asunnon Pohjois-Suomesta. Vaihtoehtoisesti kattaisin tuolla rahalla kaikki kuluni vähintään vuoden ajan.

Se on myös summa, jonka olen saanut yhteensä ennakonpidätyksen jälkeisinä osinkoina kesästä 2010 lähtien, jolloin avasin arvo-osuustilin ja aloitin osakesäästämisen. Tosin ensimmäinen 15 euron osinko tuli Elisalta vasta saman vuoden marraskuussa ja se jäi myös tuon ensimmäisen vuoden kokonaissaldoksi. Siitä lähtien osinkojen määrä on ollut pääsääntöisesti noususuunnassa vuosittain ja vuodelta 2018 ennakonpidätyksen jälkeiset osingot olivat jo yli viisi tonnia. 20.000 € tulee täyteen siis nyt vuoden 2019 maaliskuussa, joten aikaa kului yli kahdeksan vuotta.

Mutta vauhti kiihtyy. Arvioni mukaan seuraava 20.000 euroa tulee kokoon hieman alle kolmessa vuodessa. Sitä seuraavaan menee enää alle kaksi vuotta. Ja siitä ei ole enää kovin pitkä matka tilanteeseen, jossa osinkotulot kattavat kaikki menoni.

Tekstin alussa olevassa kuvassa ei ole sattumalta kolikoita. Suurin osa yksittäisistä tilille tulleista osingoista on ollut kooltaan kympin ja kahdenkympin väliltä ja pienimmät ihan muutamia euroja. Pienistä yksittäisistä osingoista kertyy kuitenkin ajan kanssa ihan oikeasti merkittäviä summia. Alussa eteneminen tuntui välillä hitaalta, mutta aika pian pääsin jo siihen tilanteeseen, että joka kuukausi tuli osinkotuloja. Kirjanpitoni kertookin, että viimeinen kuukausi, jolloin en saanut ollenkaan osinkoja oli maaliskuussa 2013. Vasta vuotta myöhemmin salkkuuni päätyi Realty Income Corporation, joka maksaa osinkoja kuukausittain. Kuriositeettina samaisesta kirjanpidosta mainittakoon, että viimeiset alle 50 euron kuukausiosingot sain kesäkuussa 2015. Alle satasen jäin viimeisen kerran tammikuussa 2017 ja 200 €:n raja jäi viimeisen kerran rikkomatta saman vuoden syyskuussa. Never again.

Kyllä osinkosijoittaminen ja vanhojen exceleiden kaivelu on vaan mukavaa puuhaa.

4 vastausta artikkeliin “Osingot 20.000 €”

  1. Upea saavutus tuo 20 000 euroa kumulatiivisia osinkoja. Itsellä kasassa nyt 14 000 koko sijoitusuralta ja 20 kiloa menee näillä näkymin rikki toukokuussa 2020.

    Osinkosijoitttaminen on kyllä todella palkitsevaa ja tietyllä tavalla koukuttavaa puuhaa, kun tulokset ja kasvuvauhdin kiihtyminen alkaa todella konkretisoitua tällaistenkin laskelmien kautta. Vaikka oman salkun markkina-arvo onkin noussut osinkoja enemmän, en jaksa siitä innostua lähellekään samassa määrin kuin osinkojen kasvusta. Vaikka osinkosijoittaminen on tietyllä tavalla ”verotehotonta”, se on pieni hinta tämän harrastuksen mielekkyydestä. 🙂

    1. Tuo on totta, että salkun arvonnousu ei lämmitä yhtään samalla tavalla mieltä kuin osingot. On aina ristiriitainen tunne kun osakkeet kallistuu, vaikka salkun täyttäminen on vielä kesken. Tavallaan kiva kun omaisuus kasvaa, mutta toisaalta ei kun hinnat kallistuu. Osinkoja taas on yksiselitteisesti aina hienoa saada, veroista huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *