Taktiikkani laskumarkkinassa

Tämä viikko on ollut huomattavasti keskimääräistä helpompi sijoittajalle, jonka taktiikka on laadittu etukäteen. Kaikille muille viikon alamäki on tarjonnut jännittävää epävarmuuden aikaa.

Minun ei ole rehellisesti sanottuna tarvinnut miettiä tällä viikolla hetkeäkään toimintaani osakemarkkinoilla. Tämä johtuu siitä, että strategiani on päätetty etukäteen. Viikon aikana on tapahtunut suuria muutoksia osakkeiden arvostuksessa ja sillä ei ole kummoista roolia strategiassani. Ei oikeastaan missään muussa asiassa kuin ostokohteen valinnassa. Myyntiä ei ole siis tarvinnut miettiä missään kohti.

Toinen strategiani kulmakivi on olla koko ajan lähes 100 % osakkeissa, vararahastoa lukuunottamatta. Lisää osakkeita ostetaan siis silloin kun käteiskassaan tulee rahaa eli yleensä pian palkkapäivän jälkeen. Tällä viikolla en ole saanut merkittävästi lisää käteistä, joten ostamistakaan ei ole tarvinnut harkita.

Eli:

1. Lisää osakkeita ostetaan silloin kun palkka tulee tilille

2. Myyntiä harkitaan vain silloin, jos joku yritys leikkaa merkittävästi osinkoaan

3. Osingoista nautitaan joka viikko

Piensijoittajan elämä on huomattavan helppoa markkinoiden heilumisesta riippumatta, kunhan strategia on vaan etukäteen laadittu ja siinä pysytään. Osakesalkun arvolla ei ole minulle sijoitustavoitteen osalta suurtakaan roolia, joten sitä ei tarvitse varsinkaan laskumarkkinassa seurailla. Takkiin tulee, mutta ainoastaan virtuaalisesti ja väliaikaisesti.

Helppoa ja yksinkertaista. Jopa jyrkässä laskumarkkinassa. Herättäkää maaliskuun puolivälissä palkkapäivän jälkeen kun on taas aika käydä ostoksilla.

PS. Henkilökohtaisesti luulen, että koronavirus on aiheuttanut suhteellisen nopeasti ohimenevän markkinahäiriön. Tämä on kuitenkin pelkkä arvaus, enkä anna henkilökohtaisten luulojeni vaikuttaa etukäteen laadittuun sijoitusstrategiaani. Samasta syystä en spekuloi päivittäisellä arvopapereiden hinnanmuodostuksella, sillä se on pelkkää arvailua ja siten sopivaa treidareille sekä muille lottoamisen ystäville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *